Min investeringsstrategi

En ny ansats
När jag tänker på börsen känner jag alltid lite oro. Inte för att jag inte tror på börsen utan för att jag misslyckats tidigare och inte riktigt litar på mig själv. Skillnaden denna gång är väl att jag har mer tålamod och längre sparhorisont. Jag tar också åt mig mindre av historier om fantastiska klipp och chansningar som gått hem. Över huvud taget är det mer prat om långsiktighet och fundamenta bland de aktieintresserade nu verkar det. Kanske ser man även större ödmjukhet. Detta beteende är säkert mycket tack vare förebilder som Aktiestinsen, Kiyosaki och Buffet. Fortfarande ser man många referenser till Gordon Gecco från filmen Wall Street, vilken jag såg i helgen. Ingen bra förebild anser jag då han bland annat manipulerade kurser och beordrade intrång. Att som småsparare ha honom som idol är helknäppt, det är ju såna som han som förstör för såna som oss! (Jag menar den gamla filmen, ser fram emot att se tvåan).
Strategin
Nåväl, min investeringsstrategi är alltså just nu att ha 50% på börsen tills nästa större dipp. När den kommer lägger jag successivt in resten under ett halvår. Av nytt sparkapital lägger jag hälften på sparkonto och hälften på börsen. Skulle det uppstå andra investeringsmöjligheter tas det från sparkontot.
På börsen gäller;
Aktier i stabila bolag som genererar vinst (ca 50%)
Fonder i expansiva områden (BRIC) (ca 25%)
Indexfond Avanza Zero  (ca 25%)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: