Miljonär – sen då?

Det känns väldigt bra att äntligen ha en tydlig plan för hur jag ska bli miljonär, men…
Vad ska jag med en miljon?
En miljon är ju inte så mycket idag. Jag skulle kunna köpa en sommarstuga eller ett par fina bilar. Jag skulle kunna resa jorden runt i två år eller göra ingenting i minst fem år. Nej, det är inte därför jag sparar, men det skulle det kunna vara. Jag är inte helt säker på varför faktiskt men jag ska försöka bena upp det:
 • Det ultimata målet är att inte jobba för att jag måste
 • Jag skulle gärna vilja nå till en nivå av passiv eller semipassiv inkomst så att jag klarar mig enbart på det. Jag tror dock att jag kommer att fortsätta med e-handel resten av livet för att jag tycker att det är så kul. Dock siktar jag på att anställa så fort jag kommer så långt att det bär sig och jag behöver frigöra mig själv till annat.
 • Jag skulle vilja bo fantastiskt när jag blir gammal. Ett hus vid havet och kanske något utlandsboende hade inte varit fel. Det är svårt att vara långsiktig och unna sitt pensionärsjag någonting istället för att konsumera nu, men ett häftigt boende vill jag ha, sen hellre än nu.
 • Jag har två känslor som är extra viktiga för mig, nämligen frihet och självständighet. Pengar ger inte automatiskt frihet men det gör det på det sätt jag planerar att använda dem. Självständighet är svårt att helt och hållet uppnå om man är beroende av arbetsgivare, långivare, familj eller annat.
Mer senare
Som du märker är inte detta drömmar som kostar en miljon utan mycket mer. Någonstans ska man dock börja och en miljon är en jämn och bra siffra. För att bara leva på ränta eller aktieutdelning kanske jag behöver 10 miljoner. Det är dock lite för långt bort för att ha som mål.
Nej, inte därför
Jag blir inte miljonär för att få konsumera lyxprylar. Även om jag skulle bli obegränsat rik skulle jag inte njuta av överdådig lyx, det är jag säker på. Jag skulle dock ha ganska mycket leksaker och hitta på många projekt.

1 kommentar (+lägga till din?)

 1. Ekonomibloggar
  Sep 27, 2010 @ 18:23:15

  Hej! Tycker du har en väldigt intressant blogg så jag la till dig i min realtidsuppdaterade blogglista så att jag har koll på dig ;o)

  Hoppas det var okej!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: