Min pluttbutik

Ödmjukhet
Webbshoppen jag driver i min enskilda firma är pytteliten och ni skulle säkert håna mig om jag visade den. När man läser om såna härliga entreprenörer som Dan och om miljonomsättningar i hans butik i decembers julhandel blir man givetvis ödmjuk. Samtidigt har min lilla butik nu vuxit så mycket att det snart skulle gå att överleva på. Alltså, jag måste dubbla omsättningen en gång till, sen så. Omsättningen har stigit 150% mellan -08 och -09 och ser ut att göra det igen i år.
Möjligheter
Senaste två månaderna har försäljningen nått 25 000. Eftersom jag har väldigt bra marginaler blir det ganska mycket över. Men nej, 50 000 i försäljning skulle nog inte räcka ändå, men kanske 62 500. Alltså, om jag lyckas öka försäljningen 150% nästa år också skulle jag kunna leva på det. En underbar tanke men jag skulle ändå inte frivilligt säga upp mig. Jag vill ju bli rik, och i så fall ska jag sluta jobba för att jag ska få tid för någon annan idé. Den lilla butiken kräver väldigt liten insats (ca 30min per dag just nu), så det är ju inte mycket att ha som jobb. Sen har jag ingen aning om hur stor marknaden är, jag kanske redan har slagit i taket.
Hot
Denna dröm kan på grund av sin litenhet och magra produktportfölj när som helst punkteras. Detta försöker jag råda bot på genom att leta andra produkter att sälja. Jag har faktiskt fått in lite prover från Kina, så det är på gång. Mer om det någon annan gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: