Mitt ekonomiska utgångsläge

För att ni ska få en bild av hur jag lever och vilka sparmöjligheter jag har kommer här en liten redovisning.
Singel i stan
Jag är singel, 37år, utan barn. Bor i en trea och har en kompis inneboende. Har en hyfsat billig bil som ändå är min största lyx och ”onödighet”. Jobbar på ett teknikföretag i Stockholm och tjänar 37000 i månaden och får då ut ca 26500 enligt Ekonomifakta.
Vardagslyx
Jag är lite sparsam men jagar ändå inte extrapriser och gynnar min lokala, dyra, handlare. Jag unnar mig väldigt bra datorer och telefoner men drar givetvis detta på firman så den lyxen känns ändå väldigt billig.
Arv och miljö
Jag har ganska fattiga föräldrar och inga rika släktingar, så jag har inget arv att stötta mig emot och ingen riktigt bra utbildning i pengar. På landsbygden där jag är uppvuxen var det aldrig tal om annat än att arbeta för pengarna. Trots det fanns det gott om egenföretagare där, men ingen med andra ambitioner än att ha det som sitt jobb att gå till varje dag.
Försiktig gambler
Jag är försiktig med mina pengar, och med företagets pengar. Jag har gärna både hängslen och livrem, annars hade jag nog sagt upp mig för länge sedan. Dock kan jag tänka mig hyfsat hög risk på mitt sparande (aktier alltså, istället för räntefond), på grund av att jag ändå har en ganska stark vilja att bli ekonomiskt oberoende.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: