Privatekonomin och företagen

Företagens del av privatekonomin
Jag har alltså en enskild firma som hjälper mig att betala bredband, mobil, datorer, kontorsprylar och elektroniktillbehör. Det ger en ganska fin privatekonomisk besparing och en lite lyxig känsla att ha bra grejer utan att det kostar min privatekonomi särskilt mycket. Nu börjar den enskilda firman dra in så mycket pengar att det till och med ger vinst (och en massa skatt). Dock är privatekonomidelen i den här bloggen inte tänkt att drivas framåt av företagen. Företagen ser jag som egna enheter vari jag försöker bygga upp ett värde, inte ta ut en massa pengar. Dock har man ju inget val i enskild firma och handelsbolag, företagens vinst blir din lön. Man kan givetvis lägga överskott i en periodiseringsfond men det är ändå bara att skjuta upp det. Passar ju mig bra just nu i och för sig eftersom jag siktar på att säga upp mig i framtiden och bara köra eget.
Företagen räknas inte
Poängen är i alla fall att den första miljonen ska byggas oberoende av företagen. Jag räknar inte in någon inkomst från dem i miljonplanen och jag tar inte med något värde på företagen i mina rapporter (bara företagens skuld till min privatekonomi).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: