Skriva en affärsplan

Gärna affärsplan
Innan man startar ett företag finns det massor att tänka igenom. Man bör ha klart för sig hur man ska tjäna pengar, hur konkurrensen ser ut, om tiden räcker till, vilken kompetens man behöver, vilka investeringar som måste göras och mycket mycket mer. Då är det bra att sätta sig ner och skriva en affärsplan. Använd gärna en mall, det finns massor på nätet.
Eller skit i det
Det är dock inte meningen att affärsplanen ska lägga sig som en våt filt över ditt entreprenörsskap. Om du bara vill utveckla en hemsida åt en kompis eller testa att sälja konsthantverk i en webbshopp kanske du inte behöver skriva en hel affärsplan. Min inställning är att ju större insats som kommer att krävas desto nyttigare är det att göra en affärsplan. Alltså om du ska investera en massa pengar eller en massa tid är det bäst att du har en plan. Om du ska blanda in andra människor i projektet, i synnerhet om det gäller investerare, är det givetvis avgörande att ha en bra affärsplan eftersom du vill förmedla dina idéer och ekonomiska ramar så att även andra kan se att en investering kommer att löna sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: