Typ distributör

Företagskunder
Den enskilda rörelsens domännamn och produktbredd gör att många tror att jag är generalagent för ett visst märke. Det är jag inte och jag är mycket tydlig att berätta detta när företagare ringer och vill köpa av mig. Hittills är det dock inte så många som till slut har köpt, men denna vecka var det en återförsäljare som köpte ett helt gäng prylar.
Hitta marginalen
För att få koll på hur lågt jag var tvungen att sätta återförsäljarpriset ringde jag helt enkelt upp generalagenten (som jag äntligen fått reda på vilka det är), presenterade mig som en (påhittad) återförsäljare som funderade på att utöka sortimentet. Därav fick jag reda på inpris och rekommenderat utpris. Kalkylen visade att jag ändå har 37 respektive 46% marginal på de produkter kunden var intresserad av, så det blev affär. Detta skulle kunna leda till många fler liknande affärer. Försäljningen var på 7500 men det räknar jag inte in i vanliga försäljningsstatistiken, där vill jag ha koll på vad jag säljer till slutkund.
Monopol är olagligt
Jag sysslar alltså med helt laglig parallellimport och går på så sätt förbi generalagenten. Dock gör jag inte reklam för att sälja till återförsäljare, jag vill inte ha bråk med generalagenten och i förlängningen tillverkaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: