Lite fusk

Goda intentioner
Jag tycker absolut att man ska betala skatt och vara en bra medborgare. Ibland blir dock frestelsen för stor och det har hänt att jag fuskat… Skulle dock inte fuska systematiskt i mitt företag, jag tycker inte att man ska driva firma om man inte kan få det att funka utan att fuska.

Ett erbjudande jag inte kunde motstå
Nu har jag dock fuskat! Jag upptäckte att om jag fortsatte med samma teleoperatör (som jag är nöjd med), utan att betala högre månadsavgift kunde få en sprillans Iphone 4. Eftersom jag är tekniknörd och har en ganska ny HTC Desire kunde jag inte utnyttja erbjudandet för mig själv, men kunde heller inte avstå ett sånt värde.

Lite i spargrisen
Resultatet blev alltså att ta emot telefonen och sedan sälja den. Hade jag sålt den genom företaget hade det väl varit i sin ordning men jag sålde den givetvis privat. Kontentan blir då, om man ska vara korrekt, att företaget betalar för en mobil (genom företagsabonnemanget) som jag säljer privat. Alltså skattefusk, även om jag tycker att det är en ganska lindrig form. 6000 spänn i fickan blev det i alla fall, hyfsade gå-runt-med-pengar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: