Amortera eller ej

Fullt bottenlån
Jag har ett enda lån, mitt bostadslån på 1 050 000. På det amorterar jag ingenting så det är lika stort som när jag tog det. Här har jag ofta bryderier om hur jag ska göra. Grundidén är att så länge räntan är så låg, och jag tror att jag kan fixa bättre avkastning på pengarna än lånet kostar, så kommer jag inte att amortera.

Dåligt självförtroende
Osäkerheten jag känner bottnar i att jag egentligen inte litar på att jag ska fixa tillräckligt bra avkastning på börsen. Jag har egentligen aldrig lyckats med aktier eller fonder så min historik ser inte bra ut. Samtidigt har jag ett annat, långsiktigt tänkande nu så jag satsar ändå på att min avkastning blir bättre än vad lånet kostar. Jag ska nog ta och räkna på det någon gång, så att jag vet mer exakt vilka tal jag måste slå. Det är ju inte så att jag kan sälja mina innehav och betala hela lånet idag direkt…

Riskvillig
Hade det varit så hade jag inte gjort det i alla fall. Jag är ju i grunden beredd att riskera lite pengar för att ha chansen att få lite extra. Man får inte heller glömma att staten uppmuntrar oss att låna genom att bjuda på avdrag (30%) för räntekostnaderna. Det måste jag givetvis komma ihåg att räkna in när jag gör kalkylen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: