Rika farsan

Simultankapacitet
Ikväll satt jag som vanligt en del framför datorn och som vanligt när jag inte måste koncentrera mig fullt på det jag gör hade jag någon media på i bakgrunden. Jag betalade räkningar och skrev ett par fakturor så det fanns lite kapacitet över att kolla på det samlade videobiblioteket på www.richdad.com

Vad tycker du?
Herr Kiyosaki är väldigt inspirerande för mig och har varit sedan jag läste ”Rich dad, poor dad” för två år sedan. Jag vill gärna veta vad ni insatta ekonomiexperter tycker om honom. Jag har tyvärr inte fått chansen att diskutera hans filosofi med någon i min närhet.

Jag är lite feg
Det finns mycket av det han säger som jag skulle vilja prova men jag antar att min försiktighet tvingar mig kvar i ”the rat race” eller ”ekorrhjulet” ett bra tag till.

The cash flow quadrant
För er insatta skulle jag också vilja kasta ut frågan om varför han gör gränsdragningen för ”B” (big business) vid 500(!) anställda. Även om Forbes definierar gränsen för ett stort företag vid 500 så betyder det väl inte att man måste ha ett så stort företag för att ta sig över på den högra sidan av ”cash flow”-kvadranten, eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: