Berätta för andra

Inte vara blyg
Jag har emellanåt varit försiktig med att berätta för andra vad jag håller på med. Jag har varit känslig för kritik och alldeles för osäker och självmedveten för att skylta med någonting. Nu vet jag dock att man utvecklas mycket mer och får saker mycket klarare för sig själv om man berättar och förklarar för andra. För att verkligen förstå något ska man undervisa det för någon annan.

Fikasnack
Tyvärr är privatekonomi med sikte på förmögenhet en ofta tabubelagd historia. Till min glädje har vi på jobbet börjat prata mer och mer om sånt på senaste tiden. Det är på rasterna på jobbet jag verkligen kan få utlopp för mitt behov av att diskutera och berätta. Det är en härlig samling människor som inte låter några halvmesyrer passera så man får slipa på sina argument. Samtidigt är de öppna för att diskutera det mesta och för att höra motsatta åsikter. Det är det enda jag skulle sakna om jag slutade.

Råd från en främling
Jag kommer att ta varje chans jag i framtiden får, att prata om privatekonomi och olika sparfilosofier. Inte på ett påträngande sätt förstås, det gäller att känna av situationen. Av någon anledning är folk i gemen mer misstänksamma mot råd från sina vänner än råd från sin bankman (som är säljare)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: