Dåligt kassaflöde

Små bäckar
Skadad av att ha lyssnat på Kiyosaki i några dagar nu har jag insett vilket dåligt ”cash flow” jag har. Alltså, inte jämfört med medelsvensson men i alla fall inte bra. Mina aktieinvesteringar ger mindre än ett sparkonto, till att börja med. Vad jag har, som en del andra saknar, är ett inkommande flöde för mitt boende, eftersom jag har en inneboende. Jag har bott galet billigt i ett och ett halvt år eftersom räntan varit så låg. Nu är den fortfarande låg, men snart betalar jag lika mycket som min hyresgäst och troligen går jag förbi ordentligt lite senare. Han har fått lite höjd hyra pga höjd avgift till föreningen, men räntan styr inte hans hyra. Hur som helst är det mycket välkommet att få hjälp med boendekostnaderna. Ni som är sambo får ju i princip samma spareffekt.

Firmorna skulle kunna bidra
I övrigt har jag ingenting som ger positivt kassaflöde. Det skulle vara firmorna i så fall, men jag gillar att se dem som fristående enheter som själva har ett kassaflöde och bygger ett värde. I och för sig kommer jag nog snart att räkna med den enskilda firman om den fortsätter att växa och generera överskott. Per definition påverkar ju den enskilda firman den privata ekonomin så det går liksom inte att blunda för.

Företagandet utgör hoppet
Precis som för de flesta andra är det min lön som bidrar mest till mitt personliga kassaflöde, och det är anledningen till att jag går plus varje månad. Hur ska jag råda bot på det? Det dröjer alldeles för många år innan jag har 10 miljoner och kan leva på avkastningen på det, och så länge till vill jag inte vara löneslav. Nej, mitt närmare mål är att företagen ska kunna bära mig. Detta hoppas jag inträffar inom ca. 3år. Alltså ligger den tidsramen ungefär vid samma punkt som när mina tillgångar når 1 miljon.

Planer kontra drömmar
Planen för att mina företag ska anställa mig är dock mycket osäkrare och svårare att förutse än att jag blir miljonär vid 40. Det kanske boomar och jag går ner på halvtid om ett halvår, eller det stagnerar och jag blir tvungen att fortsätta med dem som hobbyföretag. Detta får skrivas under ”drömmar” medan miljonen går under ”planer”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: