Mina webbtjänster

Sidoverksamhet
I min enskilda firma erbjuder jag också webbtjänster. Jag kan inte särskilt mycket om vare sig design eller kodning, men min tjänst är billig och jag riktar mig till såna företagare som bara vill ha en statisk, enkel webbsida utan krusiduller.Jag gör numera alla mina webbplatser i WordPress, bara för att det går så snabbt att skapa något hyfsat snyggt och att det är så enkelt att editera. Alla plugin gör sitt till också, även om detta kan bli rörigt ibland.

Återkommande inkomst
För att ta på mig ett uppdrag måste jag också få lägga sajten på min server. Jag har alltså en slags webbhotelltjänst också, även om jag i min tur hyr in mig på en annan server. För webbhotellet tar jag 1000:-/år plus moms, och då ingår en enkel uppdatering eller två. Att ha en sådan ”prenumerationsservice” är väldigt bekvämt och jag förstår att många företag försöker skapa sådana affärsmodeller. Jag bestämde mig för att göra så, dels för att få en återkommande inkomst, men också för att få full kontroll över sajten, för det är ju ändå mig de kommer att ringa när det blir nåt fel.

Ett litet bidrag
Detta är ju absolut inte min kärnverksamhet och jag har bara 5 kunder, men det har dragit in ca 20 000 i år och det är ändå något. För en vanlig, enkel webbsida till ett litet företag tar jag 4000:- plus moms (+1000 per år för webbhotell och uppdatering).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: