Angående ädelmetaller

Hittade ett intressant inlägg hos Herr K som jag kände mig tvungen att kommentera. Eftersom det är ett intressant ämne vill jag även köra kommentaren som ett inlägg på min blogg.

Grattis till en bra värdeökning!
Jag håller dock inte med om att aktier skulle vara särskilt abstrakt eller spekulativt (inte ditt ordval, jag vet). Aktier är ju delar av ett företag, som förhoppningsvis ger utdelning. Denna utdelning är RIKTIG avkastning, som man kan köpa fler aktier för. Jag anser inte att värdeökning är det samma som avkastning (även om det står så i depån hos Avanza). Du kan inte köpa mer silver för din värdeökning på silver.

Ädelmetaller kan däremot vara väldigt bra skydd mot inflation och orolighet, så det är inte alls fel att äga. Dock är inte 23% särskilt bra om man jämför med börsen under de två år du ägt silver. Sparkonto är inte särskilt bra, det håller jag med om. Dock har jag en stor del där, men det är för att min sparränta (2,6%) är i linje med låneräntan (2,7%) just nu, och jag vill vara redo att kasta in pengarna på antingen amortering eller aktiesparande när tillfälle kräver detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: