Månadsrapport, oktober 2010

Ny månadsrapport. Lite extra sparande på grund av ett par försäljningar av saker jag inte behövde. Jag lade till en rad som visar hur stort det verkliga sparandet är, inte bara den totala ökningen. Kan vara intressant att följa men inte helt lätt att föra in korrekt.

Total värdeökning på nästan 20000 vilket ligger över projektionen.

Försäljningen i enskilda firman blev 18866 vilket var en ordentlig nergång från förra månadens dryga 30, men över årssnittet och en bra bit över oktober 2009 då det låg på 10000.


2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Fredrik
  Nov 04, 2010 @ 17:42:03

  Snyggt att det är Eget kapital som du redovisar, många verkar redovisa sina tillgångar, men har sedan skulder som inte räknas in.

  Vad anser du om CSN-lånet? Jag har som plan att betala tillbaks det så snart som möjligt. Har gjort en egen avbetalningsplan på fem år. Samtidigt som jag sparar kontant och på börs såklart. Hade varit så skönt att få ringa CSN och be om en slutnota och ett OCR-nummer och tacka för tiden som varit. 🙂

  Bra blogg!

  Svara

  • jobbochfirma
   Nov 04, 2010 @ 22:34:04

   Hej Fredrik!
   CSN-lånet är det sista jag rör!
   Jag skulle antagligen inte ens betala av det om lägenheten var betald och jag hade en miljon till på kontot. Räntan är låg och om jag blir av med jobbet kan jag slippa göra inbetalningar.

   Jag gissar att jag kan få bättre avkastning på mina pengar på börsen eller till och med sparkonto än jag betalar i ränta till CSN. Dessutom kan jag inte ta det lånet igen om jag skulle ångra mig, på det sättet man kan om man betalar av sitt bolån.

   Räntan på CSN har ett par års eftersläpning så nu vet jag att de närmaste 2-3 åren kommer det att vara extremt låg ränta på det lånet.

   Tre starka skäl till att inte betala tillbaka lånet alltså. Kommentera gärna igen, du får gärna tycka annorlunda 😉

   Jag ska tillägga att jag har det halvgamla lånet (före 2001), vet inte riktigt hur det nya fungerar, bara att det är lite snabbare återbetalningstakt.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: