Gamla lyxfällor

Simultanteve
Satt i några timmar igår och sorterade verifikat för bokföringen. Eftersom det var ett ganska monotont jobb kunde jag låta lyxfällan gå i bakgrunden. Hann väl med en 7-8 avsnitt tror jag. Ett avsnitt som gjorde intryck var första avsnittet av säsong 3, vilket jag inte sett tidigare. Det handlade om en man som vunnit en miljon på lotto och bränt allt på drygt ett år. Sedan hade han dragit på sig 1,2 miljoner i skulder.

Dina förutsättngar
Lyxfällan är väl inte så spännande egentligen, men hjälper på ett effektivt sätt att inte tråna efter prylar och status. Man märker att många shoppar för att andra shoppar, inte utifrån sina egna förutsättningar. Det är lätt att tro att man har råd bara för att grannen köpte ny bil, och jag vet att jag tjänar mer än honom. Vad jag inte vet är om han har ärvt, har ett obelånat hus eller andra prioriteringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: