Nya Plus

Såg nya Plus på SVT igår och tyckte att det var riktigt trevligt. Charlie och Mattias (tidigare Lyxfällan) och Åsa jagade företag precis som Sverker, men dessutom tog de tag i ett ekonomiprojekt för en privatperson. Det var en kvinna som behövde styra upp sin ekonomi (och arbetssituation) så att hon skulle kunna gå en kurs i teckenspråk, för att kunna kommunicera med sitt barnbarn.

Det hela var så där långsamt och nedtonat som det bara är på SVT. Inte jättespännande eller fantastiskt men trevligt och lärorikt. Förhoppningsvis är det ekonomiskt lärorikt för alla människor som inte får pengarna att räcka till. Det är också nyttigt att få lite inblick i hur andra människor har det ekonomiskt, det är ju inget folk pratar om normalt.

För min egen del lärde jag mig nog mest att jag absolut alltid måste ha ett buffertsparande, så att jag har råd när det dyker upp något viktigt som detta. Att så många knappt har någon buffert alls är skrämmande, läs gärna Zeds inlägg om det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s