Förvandlingen

Nu vill jag ha er hjälp!

Jag kan ingenting om det, men nu är det dags att göra om handelsbolaget till ett aktiebolag. Jag tänkte att det skulle bli en liten följetång här på bloggen, där jag redovisar vad som händer medan jag lär mig. Förhoppningsvis får jag några glada tillrop och goda råd från er läsare också.

Det är inte bråttom och jag vill absolut inte köpa ett ”lagerbolag” bara för att jag är för lat eller stressad för att ta hand om det själv.

Enda rådet jag har fått så här långt (av en proffsrådgivare) var att ta in ett par timmars juridisk konsultation för att kolla igenom att allt ser bra ut. Men jag vet inte…

Första frågan blir angående de 50 000 i aktiekapital. Om vi redan har lagt in ca. 80 000 och har ett lagervärde på ca 150 000, kan vi då använda det som aktiekapital, istället för att lägga in nya pengar? Mot Google!

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Trackback: HB till AB – lagervärde « Jobb och Firma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: