Sparar in på min största lyx

Det känns som jag tar ett stort kliv i inställningen till mitt eget sparande nu när jag för första gången ställer av min bil för vintern. Jag måste inte ha bil, men det är klart att jag ”behöver” den, hur man nu väljer att tolka det ordet.

Jag har i alla fall valt att avstå bilkörning hela vintern. Det är ändå typ en sommarbil jag har och jag äger inga vinterdäck.

Avställning var inga problem.
Gå till denna sida på Trafikverket.
Här loggade jag in med bank-id och valde sedan helt enkelt att ställa av bilen omgående. Helt automatiskt får man sedan tillbaka överskjutande fordonsskatt från Skatteverket liksom försäkring från försäkringsbolaget. Om man har mer än trafikförsäkring har man kvar den försäkringen, men det ligger på en mycket lägre nivå när man inte använder bilen.

Har inte kollat exakt vad bilen kostar mig, men jag sparar säkerligen en tusenlapp i månaden på avställningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: