Spara för livet

Påfallande många deltagare i Lyxfällan är rökare. Då blir det givetvis det uppenbara att sluta röka för att spara pengar. Rökning är dyrt och har blivit mycket dyrare de senaste åren. Det handlar om regelbundna utgifter, som liksom en leasingbil är svårt att komma ifrån om man väl har skrivit på. Det är helt enkelt en av de första sakerna man måste ta tag i om man har den lasten och vill förbättra sin ekonomi.

Ett paket  (50kr) om dagen 350kr i veckan, blir ca 1400 i månaden, blir 16800 om året.

Det hemska är att jag faktiskt har varit rökare. Jag var aldrig helt regelbunden, men definitivt var jag uppe på två-tre paket i veckan under lång tid. Jag skämdes alltid och jag ljög för mig själv och kallade mig inte rökare, men jag var det från och till under 20 år. Nu har jag varit fri i över ett år, och nu, mer än nånsin, känns det som en last som inte kommer tillbaka.

Jag har alltså slösat bort massor med pengar på detta, men det är inte ens relevant för mig personligen.

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. GustavR
    Dec 22, 2010 @ 06:55:08

    Det kan vara kul att räkna på hur mycket pengar det hade varit om man sedan 20 år tillbaka hade investerat dessa 16800kr, som man årligen sparat genom att avstå rökning, i Phillip Morris.

    Nu har jag aldrig rökt eller snusat, men hade jag istället för att äta godis, skräpmat och dricka alkohol köpt andelar i Cloetta, Carlsberg, Diageo, McDonalds och Coca-Cola så hade min ekonomi (och kropp) sett betydligt bättre ut idag. 😀

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: