Har nått en materiell nivå

Uppbyggnadsfasen
När jag pluggade, reste och hade ströjobb var det alltid mycket jag saknade vad gäller prylar, kläder, hushållsgeråd, ja allt möjligt. När jag sedan började bygga upp mitt hem gick självklart en stor del av lönen åt och jag kunde inte spara så mycket. En anledning till att jag kan spara så mycket nu är att jag har nått en materiell nivå jag är nöjd med. Jag har min teve, högtalare, fåtölj, säng, köksutrustning, till och med kläder jag klarar mig länge på.

Slappna av
För mig är det till och med en befrielse att jag är nöjd med min standard. Som alla andra gillar jag nya saker, men nu låter jag mig själv slappna av lite eftersom jag bestämt mig för att teven och allt annat duger.

Att vara nöjd
Hade jag istället fortsatt att uppgradera allt, hade jag absolut inte kunnat spara som jag gör. Man måste nog välja en nivå man kan känna sig nöjd med, för världen är uppbyggd kring att man hela tiden ska vilja ha mer.

 

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ekonomitankar
  Dec 21, 2010 @ 18:27:42

  Helt rätt, det är också lätt att jämföra sig med alla. Med kompis A som byter bil var tredje år, med kompis B som reser varje år, med kompis C som köper massor med märkeskläder osv. Man glömmer då kanske att kompis B som reser massor, snålar in på bil och kläder för att ha råd med detta.
  Men alltför många jämför sig med alla.

  Svara

  • jobbochfirma
   Dec 21, 2010 @ 19:07:16

   Det ligger mycket i det. Plus att om man känner till vad grannen tjänar tror man att man kan unna sig samma sak som de gör. Vad man inte vet är huruvida de handlar på kredit, har ärvt pengar, har passiva inkomster eller dylikt.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: