Betala för musik

Detta inlägg ser bara ur ett affärsmässigt perspektiv och inte ur ett moraliskt.

Jag älskar musik men har väldigt sällan betalat för det. När jag var barn var det kassettband som gällde och då spelade man av radion och kopierade band av kompisar.

När jag var lite äldre började mina kompisar köpa LP-skivor. Jag tyckte att det var för dyrt, men även lite opraktiskt jämfört med de tåliga kassettbanden. Jag köpte alltså inte en enda LP till mig själv, dock några i present till andra.

Sedan kom CD och det tog lång tid innan jag hade en anläggning som kunde spela såna. Inte heller här var det särskilt lockande att köpa skivor. Sammanlagt tror jag att jag köpt två till mig själv.

Sedan kom internetrevolutionen samtidigt som jag började på universitetet, och nedladdningens era var i full blom. Nu lyssnade jag på musik mer än tidigare men betalade fortfarande inte.

Nu lyssnar jag fortfarande hyfsat ofta på musik, är fortfarande snål, men betalar för musik!
Hade det inte varit för Spotify skulle jag antagligen gått genom hela livet utan att betala för musik. Bekvämligheten är det centrala för mig.

Jag är  faktiskt lite glad att äntligen ”göra rätt för mig”. Några menar ju att det är för lite pengar som kommer ut av Spotify, men om man ser på mitt köpbeteende är de 1200 om året ett nettotillskott, som inte hade kommit in om inte den tjänsten hade funnits.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: