Inga trista blanketter

För att se hur det går till satte jag idag igång med starten av AB.

Via bolagsverket.se blev jag vidarebefordrad till verksamt.se där jag loggade in med bank-id, valde att starta AB och satte igång att fylla i uppgifterna. Det var väldigt lätt och smidigt, helt utan krångliga texter och med bra hjälptexter vid de tillfällen jag kände att jag ville veta mer.

Jag fyllde i nästan allt, förutom uppgifterna om bankintyg, som jag måste få av banken först.

Förutom denna del, som skickas till Bolagsverket, ska man också göra en del som ska till Skatteverket. Det är nästa steg efter detta. Dock kan jag förstås inte gå vidare förrän min kompanjon är med på tåget. Inget problem eftersom alla uppgifter sparas på mitt konto på verksamt.se och jag kan fortsätta nästa gång jag loggar in.

Här kan du läsa mer om hur det går till:
https://www.verksamt.se/portal/web/guest/starta/foretagsformer/aktiebolag/registrera-foretaget

Jag älskar dessa smidiga e-tjänster! Tänk att myndigheterna kan vara så webbmoderna 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: