Osolidariskt sparande

Jag är inte stolt över det och jag säger inte att andra ska göra samma sak, men jag betalar inte någon teveavgift.

Anledningen är att det är så lätt att slippa undan. Ja, det är faktiskt huvudskälet.

Jag är också fundamentalt emot teveavgiften, och anser att det istället borde vara inkluderat i skatten. Jag inser dock det odemokratiska i att bara strunta i att betala de avgifter som jag vill motverka, och just därför anger jag inte det som skälet till att jag inte betalar.

De är ganska ihärdiga de där kontrollanterna. De ringer och tittar förbi ganska ofta. Alltid med sina jobba frågor, utformade för att sätta dit mig. Det har blivit som ett spel och det är enda gången det känns riktigt bra att ljuga. Vad kostar Radiotjänsts hela apparat per år?

Men var finns listan att skriva på för att få in detta på skatten? Jag har inget emot SR eller SVT, bara sättet de tar betalt.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Karl
  Jan 04, 2011 @ 12:41:46

  Jag höll mig undan hela studietiden. Dels var det lätt (bodde i korridor), dels hade man bättre saker att lägga tusentals kronor om året på med tanke på att man sällan kollade på TV alls och dessutom levde på existensminimum. När jag började jobba och dessutom började uppskatta SVT’s utbud mer och mer så anmälde jag mig helt frivilligt. Dessutom har jag svårt att ljuga kontrollanterna rakt upp i ansiktet. En bekant har inte det problemet. Han öppnade dörren en gång med TV’n på högsta volym men hävdade ändå stenhårt att han inte hade TV. Den typen av människor bli chefer eller egna företagare medans vi andra för evigt kommer att vara anställda 🙂

  Svara

 2. jobbochfirma
  Jan 04, 2011 @ 13:22:25

  Jag visste väl att någon skulle kommentera och spä på mitt dåliga samvete
  😉

  Svara

 3. Baltazar
  Jan 09, 2011 @ 20:07:11

  Du har inget att skämmas över! Här är en annan bloggare som smiter undan sitt medborgliga ansvar.

  Det är två saker man får ljuga om i livet: Sin pokerhand och sitt TVinnehav 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: