Skadestånd, IKEA-stajl

Före jul hade jag en lite otrevlig upplevelse med ett Ikealjus inblandat. Det exploderade och den lilla vekeshållaren i botten fortsatte brinna på golvet en bit bort, ganska nära en fleecepläd.

Jag mejlade bilder och beskrivning över vad som hände, och idag ringde de och ville göra upp. Efter ett par kontrollfrågor från den trevliga tjejen, antagligen för att förstärka att ingen/inget blev skadat, erbjöd hon ett presentkort på… vänta på det… 100kr!

Jag skrattade lite och sa att det inte var värt att över huvud taget säga till. Jag hotade även lite genom att säga att min journalistkompis var lite intresserad av att skriva om det. Hon verkade inte särskilt rädd, troligen genom att inget kom till skada och att ljuset inte finns kvar i sortimentet.

Jag mjuknade lite och sa att en femhundring kunde det väl vara värt, när hon frågade vad jag tyckte var skäligt. När hon chockhöjde till 200 och var benhård på det skrattade jag högt och sa ”Ja ni är verkligen Ikea ut i fingerspetsarna, jag gillar er så kör till på det”.

Jag kan alltså se fram emot ett presentkort på hela 200:-!!! Ska köpa doftljus för alltihop faktiskt. Men sen vet man ju hur det är, man kommer hem med en hel packe påsklämmor, plastbyttor, någon lampa och en matta. Var och en av artiklarna är nästan gratis men tillsammans blir det tusentals kronor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: