Att hoppas på ras

Jag är dokumenterat dålig på det här med börsen, men jag tycker att det är svårt att avgöra hur det kommer att gå de närmaste två åren. Sedan mars 2009 har vi ju sett en fantastisk uppgång, så det hade ju inte varit konstigt om det skulle komma en dipp efter det. Men man måste också räkna in att vi hade ett ännu större tapp i och med finanskrisen. Dessutom är världen fortfarande på väg ur en lågkonjunktur men absolut inte i högkonjunktur ännu. Argument två och tre tyder på att det kan fortsätta uppåt ett tag utan att det är konstigt.

Jag missade mycket av uppgången 2009, mest på grund av att jag köpte en lägenhet och lade alla pengar på att slippa topplån. Sedan dess har jag sparat en del på börsen, men ännu mer på sparkontot, för att säkra och vara redo att slänga in pengar om det skulle komma en ordentlig dipp till (vilket det har varnats för sedan finanskrisen).

Jag är ganska positivt lagd, men i detta fall har det inneburit att jag nästan gått och hoppats på ett nytt ras på börsen, så att jag kan gå in på en låg nivå och tjäna lite pengar. Ja, jag tänker vara långsiktig, men jag  vill ju ändå inte komma in helt fel nu när jag sparar så mycket.

Om mitt husköp går igenom kommer saken i ett lite annat läge. Då tar jag alla mina sparpengar till kontantinsats och renovering. Kanske till och med att jag säljer lite av aktierna.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. ekonomisk trygghet
  Jan 13, 2011 @ 12:52:01

  Jag försöker att ha en del likvida medel liggandes på aktiedepån ifall Börsen skulle få för sig att rasa. Men det är lättare sagt än gjort eftersom det är så förbaskat kul att köpa aktier =)

  För tillfället har jag ca 10-13 % i likvida medel av den totala portföljen, egentligen borde väl den procenten vara uppemot 50% nu när börsen står i så högt…

  Mvh //Ekonomisk Trygghet

  Svara

  • jobbochfirma
   Jan 13, 2011 @ 14:13:33

   Ja, det är ju supertråkigt att stå utanför när det går upp, men om du verkligen är säker på att börsen står högt (jag vet inte) så ska du givetvis följa din plan och vara lite mer likvid.

   Detta hus kanske är min räddning mot att lägga in sparpengarna på börsen. Särskilt eftersom jag är så avog till att amortera 😉

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: