Bra sug på arbetsmarknaden

Igår fick jag ett massmejl från jobbsökarsajten Monster.se, där de ville att man skulle göra sitt CV sökbart för arbetsgivare. Jag har inte varit aktiv på den sajten på väldigt länge och tyckte att det var väl en bra idé att göra det.

Imorse ringde en rekryterare från en konsultfirma och ville veta mer om mina testledarkunskaper. När jag kom till jobbet hade jag fått ett mejl från en annan stor konsultfirma som ville ha in mig på intervju för ett jobb som testare.

Det verkar med andra ord hur hett som helst, dels i IT-branschen i stort, men i synnerhet som testare/testledare.

Jag har alltså jobbat som testare, men kände nog att det inte var min grej riktigt. Dock märkte jag också vilket sug det var efter testare och således vilka möjligheter det fanns för hög lön och mycket inflytande. Vad jag absolut ångrar var att jag inte såg till att gå en certifiering under tiden jag jobbade med det.

Jag har hittills tackat nej till att komma på intervju, men det är mest för att jag är så fokuserad på mina sidoverksamheter att jag inte skulle klara av ett nytt jobb.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: