Kalla fötter

Nu har jag kollat in ”mitt hus”, projektet jag har berättat om. Jag fick god hjälp och vi har stött och blött, resonerat fram och tillbaka huruvida det är en sund investering eller inte. Hur mycket jobb det blir, hur mycket man kan höja värdet, vad hyresintäkterna kan tänkas bli och mycket annat.

Så här dagen efter visningen verkar det som att vi, alla tre, har svängt lite efter att ha sovit på saken. När mina kloka föräldrar åter började tveka och lyfta fram svårigheterna så kände jag det förvånandsvärt som en lättnad. Kanske är jag inte redo för ett sådant åtagande. Hade allt varit perfekt hade jag givetvis satsat på detta, men nu verkar det som min försiktighet får vinna ännu en gång och jag drar mig tillbaka till mitt sparande och inväntar andra möjligheter.

En möjlighet som kommer att finnas i vår är ett annat hus som mina föräldrar har tittat ut åt mig (nu när de vet att jag söker). Det blir en helt annan prisbild, men också mindre akut renoveringsbehov på huset. Får man hoppas på en bopriskrasch tills dess?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: