Skattesmällen

Nej, det kom egentligen inte som en överraskning, men eftersom jag inte hade en helt uppdaterad bokföring hade jag inte en exakt siffra och fick ändå höja på ögonbrynen lite när jag såg att vi ska betala in 50 000 i moms den 14:e februari. Vi har alltså årlig momsredovisning, vilket man kan ha om företaget omsätter under 200 000. Det här året har vi ju vida överstigit det så nu har jag skickat in blanketten för ändrad redovisningsform till en gång i kvartalet.

Köp från annat EU-land
Anledningen till att vi har nästan tomt konto men stor momsskuld är att vi har köpt från annat EU-land och alltså inte betalat moms vid inköpet men fått in moms när vi sedan sålt i Sverige.

Inför ombildningen
Problemet är att jag nog har tänkt bort momsskulden när jag har funderat kring att avsluta HB och starta AB. Som jag har berättat tidigare krävs det ca 50 000 plus i kassan på HB innan vi kan avsluta våra affärer och starta AB. Detta alltså om vi vill göra som jag har planerat och inte lägga in en massa nytt kapital.

Paus
Därför trycker jag på pausknappen och nöjer mig med handelsbolag ett tag till. Kanske ett år. Det är ju ändå troligt att vi vill använda alla pengar som kommer in till att köpa mer lager och inte till att utöka kassan. I slutet av året tar vi det lugnt med inköpen och låter kassan feta till sig. SEDAN kan vi genomföra HB till AB på det sätt jag planerat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: