Fattig pappa, bitter pappa

Ekonomi är en av de få sakerna min pappa gärna pratar om så jag brukar gilla att fråga honom om privatekonomi, företagande och aktier. Han har handlat en del med aktier i minst 15 år och ibland har det känts som att han har velat göra det på heltid.

När jag frågade honom om börsen i förra veckan sa han dock att han var på väg ur helt och hållet. Han var trött på förluster och trött på att vara längst ner i näringskedjan och få reda på saker sist. Han verkade bitter helt enkelt. Så pass att han nästan skyllde på att man inte kan lita på folk i börsforum (!?).

Samtidigt som han till mig har förordat försiktighet verkar det som att själv har spelat på små bolag och snabba affärer.

Det känns väldigt tråkigt att han har tappat tron på börsen och ännu värre att han inte lyckades bygga någon förmögenhet att leva loppan för nu när han är pensionär. För min egen del ska jag ta det som en lärdom och inte behandla mina innehav som lottsedlar, utan försöka hitta de stabila, vinstgivande företagen, köpa och ”glömma bort”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: