Månadsrapport, januari 2011

Den ekonomiskt tyngsta månaden på året är till ända och jag verkar ha klarat mig hyfsat. Jag har spenderat vildare än på väldigt länge då jag har shoppat på nätet och gått på restaurang och fikadejter. Det har ändå inte varit någon större katastrof och sparandet blir bra denna månad också.

Att det ökar så pass mycket som det gör beror även på lite ”fusk”. Jag fick ett årsbesked över aktierna i jobbets aktieprogram och upptäckte att jag hade skrivit fel antal aktier i uträkningen för min månadsrapport, därav den kraftiga värdeökningen där.

Försäljningen i EF har kommit tillbaka på ett fantastiskt sätt och slår rekordet för svaga januari ordentligt. 25 480 jämfört med förra årets 5 128 kr.

En total ökning av nettoförmögenheten med 24 023 och den magiska gränsen halvmiljonen närmar sig.


3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Per
  Feb 05, 2011 @ 13:04:53

  Grattis till framgångarna! Din ekonomi ser bra ut, tycker jag. (Jag antar att du är ca 30.) En vacker dag äger du ditt boende helt och fullt och CSN-lånet är betalt. Till det har du bra med besparingar och andra tillgångar. Jag är övertygad om det. Det är bara en tidsfråga.

  Svara

  • jobbochfirma
   Feb 05, 2011 @ 13:51:00

   Tack Per!
   Tyvärr hade jag inte börjat tänka rätt ännu när jag var 30. Nu är jag 37 och har som första ekonomiska mål att att ha en nettoförmögenhet på en miljon när jag är 40.
   Nästa stora mål med företagandet är att anställa mig själv på heltid om tre år.
   Skulle kännas väldigt bra att kunna betala av mina skulder, men när jag har dessa pengar kommer jag inte att göra det ändå helt och hållet. Beroende på omständigheter satsar jag gärna lite av dem på bättre utväxling.

   Svara

 2. Per
  Feb 06, 2011 @ 14:30:35

  37 är ingen ålder och du har gott om tid. Många har stora skulder långt upp i åren och får aldrig en balans i ekonomin – än mindre någon förmögenhet.
  Du tänker rätt och det kommer att ge betalt.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: