Dags att samla in smulorna

Ett av mina minsta projekt är att skapa enkla hemsidor. Jag fick en kund för tre år sedan och i fjol ramlade det in några till.

Det är väldigt enkla sidor, men som alla vet som har pysslat med sånt kan det ändå ta en hel del tid eftersom det är så svårt att få kunden att veta vad de vill ha och vad man kan åstadkomma till vilket pris. Det gör att för att pyssla med det som ”riktig” affärsidé måste man nog ha väldigt klargjort hur man jobbar och vad det kostar.

När man gör det mer på hobbynivå, som jag gör, kan man nog kosta på sig lite missförstånd och merarbete, särskilt när det gäller folk man känner. Jag har utgått ifrån priset och sagt direkt vad det kostar och ungefär vad de kan förvänta sig. Pysslandet innan de blir helt nöjda beror mest på deras förväntningar.

I mitt paket ingår alltid webbhotell, för att jag vill ha full kontroll och vara väl insatt och kunna kontakta supporten själv ifall något skulle hända. För det tar jag en tusenlapp om året, men då ingår en mindre uppdatering. Ett par organisationer och en kompis företag får dock halva priset.

Det har slumpat sig så att alla ”abonnemang” går ut i februari, så nu är det dags att fakturera. 4500 plus moms ska alltså ramla in och det är inte att förakta, det betalar ju för en ny laptop 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: