Mitt Spara och Slösa

Jag vet inte ens om ni uppfattar mig som särskilt sparsam. Det kanske är en sned bild av mig själv som kommer av att jag har varit mer slösaktig och har slösaktiga människor kring mig.

Hur som helst har jag både en spara och en slösa i mig och de får nu utlopp bägge två. Spara är jag med mina privata pengar. Jag unnar mig inte så mycket utgång, fin mat, fin bil eller sånt. Slösa är jag däremot i mitt företag. Jag ser till att ha väldigt bra datorer, bredband, mobiler, kameror och allt sånt.

Efter att ha gjort uträkningar på hur mycket en viss sak kostar min privatekonomi att köpa in till företaget alternativt att köpa in privat är det mycket tydligt att om jag ska unna mig lyx ska det vara sånt jag använder i företaget.

Återigen, det ska vara giltiga avdrag, jag uppmanar inte till skattebrott!

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Karl
  Feb 03, 2011 @ 13:13:48

  Det är verkligen dags för mig att sätta mig ner och fundera på att starta eget vid sidan av känner jag 🙂 Finns det något som ger en lyckorus så är det att handla användbara (för det är dom alltid!) teknikprylar, men det blir dyrt om man skall göra det privat 🙂

  Svara

  • jobbochfirma
   Feb 03, 2011 @ 13:19:34

   Sluta fundera, bara gör det! Det kostar 700:- i pengar men i och för sig en jäkla massa jobb, men det är mest kul.

   Visst ger det ett lyckorus att handla ibland, se upp bara att du inte fastnar i något köpberoende och handlar helt onödiga saker. Jag har t.ex. ett nästan helt onödigt mobilt bredband med obegränsad trafik som jag betalar för ett bra tag till.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: