Amorteringsbeslutet igen

Jag velar en hel del om huruvida jag ska amortera bolånet.

Det är inte i enlighet med min sparstrategi att ha så mycket som jag har på sparkonton. Men jag har ju räknat ut tidigare att jag förlorar ganska lite på spreaden mellan min sparränta och min bolåneränta. Så, därför är det vikiga i resonemanget om jag ser någon nära förestående alternativ placering för mina sparpengar.

Här är möjliga scenarier:

 • Börsen störtdyker
  • Då kommer jag att vilja mata in en hel del pengar, men inte allt på en gång, och eftersom jag månadssparar så mycket räcker det troligen med det, mer riskbenägen än så är jag inte.
 • Rätt fritidshus finns till rätt pris
  • Om det blir aktuellt med det objekt jag har tittat ut så måste jag ha ca 300k för att slippa topplån.

Även efter jag har skrivit ner det så här är jag osäker på vad jag ska göra. Klart är ju att jag inte ska vänta på börsen i alla fall, jag kommer ändå inte att våga drämma in alltihop direkt vid ett ras.

Huset är ju en möjlighet, särskilt om det skulle bli en sättning i priserna. Jag tror dock inte att en sättning skulle bli större än max 20%, i alla fall inte på fritidshus där jag kollar.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Patrik
  Feb 13, 2011 @ 17:32:56

  Beta ner lånen och ränteförhandla med banken?

  Svara

 2. jobbochfirma
  Feb 13, 2011 @ 21:24:15

  Patrik
  Ja, det borde vara en bra väg att gå men jag är inte säker på att jag har så bra förhandlingsposition. Lånet är inte så stort och jag har inget sparande i banken. Men det är sant, jag borde prova. Jag har ju faktiskt bägge företagen i banken.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: