Känns det rätt?

Funderar du på att hålla på med småskalig webbhandel? Jag uppmuntrar dig gärna att börja, men hur vet du att det passar dig?

Jag pratade just nu med en kund och kom samtidigt på en bra mätare för att veta om det är något man vill hålla på med. Tänk dig in i situationen att du sitter på jobbet, är ute och går, handlar mat eller fikar. Telefonen ringer och det är ett okänt nummer. Är du sugen på att svara? Är du sugen på att prata och vara trevlig i 10 minuter, svara på samma frågor som 100 gånger förr? Hur kommer du att känna efter samtalet?

Jag blir upprymd och glad! Jag känner inte att det är jobbigt att bli ”störd” av såna samtal. När jag alldeles nyss insåg det visste jag också att jag är helt rätt ute, detta passar mig. Även om firman aldrig blir större än så här känner jag inte att jag offrar något. Jag blir glad när det ringer, ännu mer när det kommer en beställning (jag knyter näven och gör en liten segergest varje gång) och jag är kvittrande nöjd när jag packar beställningar och springer iväg för att lämna in paket.

Min minifirma ger mig alltså energi, den tar inget. Hade det känts betungande hade det nog inte varit värt det. Känn efter hur det skulle kännas för dig!

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Fredrik
  Feb 06, 2011 @ 18:11:20

  Hej,
  Ännu ett inspirerande inlägg! Jag är på gång att registrera min firma men är lite osäker på det här med att vara anställd och samtidigt driva enskild firma gentemot arbetsgivaren. Jag tycker helt klart att det är bra att informera om läget men kan arbetsgivaren sätta käppar i hjulet på något sätt? Det råkar nämligen vara så att ägaren av företaget jag jobbar på även äger ett annat företag som eventuellt kan se mig som en konkurrent.

  Vänliga hälsningar

  Fredrik

  Svara

  • jobbochfirma
   Feb 06, 2011 @ 18:28:44

   Svår fråga. Vissa företag har en uttalad policy för vilken verksamhet man får driva på sidan. Jag tror också att Skatteverket har en gräns för hur mycket man får tjäna på aktivt företagande om man är anställd hos Skatteverket, kanske andra företag har något liknande. Kolla med personalenheten om det finns något sådant.

   Angående ägarens intressen så kan det ju bli lite jobbigt i relationen, men om du inte konkurrerar med det företag där du jobbar så ska det inte finnas några juridiska hinder.

   Jag har dock inte kollat upp detta så noga och jag har inte själv talat om att jag driver företag på sidan, även om jag inte döljer det heller.

   Berätta gärna vad du kommer fram till.

   Svara

 2. Fredrik
  Feb 13, 2011 @ 18:36:51

  Hej igen,

  Nu är firman äntligen ”up and running”. Precis som du säger skall det inte vara något juridiskt fel och inte heller fel gentemot företagets policy i detta fallet.
  Förresten, jag har för mig att du tidigare har rekomenderat en leverantör av webshop men jag lyckas inte hitta nu när jag letar. Vad rekomenderar du? Jag har varken kunskapen eller intresset att lära mig bygga eget i nuläget, hemsida 24 och liknande färdiga men anpassningsbara lösningar tilltalar mig.

  Ha en bra söndagskväll!
  /Fredrik

  Svara

  • jobbochfirma
   Feb 13, 2011 @ 21:17:03

   Hej Fredrik
   Jag rekommenderar Prestashop, vilket är open source. Vill man inte installera och fixa själv kan man anlita ett litet företag som heter Prestaworks, som bland annat fixar betalmoduler man kan behöva.
   Hör av dig om du vill bolla mer idéer. Är det mer privat kan du mejla.
   Ha det gott själv och fortsatt lycka till!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: