Lönerevision

Snart är det så åter dags för lönerevision på företaget där jag jobbar.

Jag har inga förväntningar och skulle helst slippa sätta mig och prata om det med chefen. Så lågt värderar jag tyvärr min insats på företaget senaste året. Det känns inte roligt och jag hoppas att motivationen och produktiviteten kommer tillbaka.

Jag är med i facket och antar därför att jag innesluts av något stort avtal, med minimihöjning eller nåt sånt. Min stolthet kommer i alla fall inte att tillåta mig att försöka förhandla mig till något bättre än det jag blir erbjuden. Eftersom det i princip är omöjligt att få en lönesänkning om man har kvar samma arbetsuppgifter så får jag väl vara glad om jag har kvar samma lön.

Jag minns de första åren i arbetslivet, när löneökningarna var stora, och när den kom in retroaktivt sedan minst ett halvår så kände man sig som en krösus, och var således tvungen att shoppa…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: