JoF går till banken

För att lösa in checken jag fick från Akelius var jag tvungen att gå till ett riktigt bankkontor. Det var några år sen sist så det skulle bli lite spännande. Jag kom dit vid femtiden och det var några personer före i kö. Med två kassor öppna men endast ett enda ärende behandlat på de första tio minuterna började jag sucka och se mig omkring för att gissa hur lång tid det skulle ta.

Den ena kassans personal blev plötsligt väldigt upptagen och jag insåg att det nu bara skulle finnas en kassa öppen fram till stängning klockan sex. De andra kunderna såg ut att ta det med ro men jag kunde inte finna min inre chi, jag var ju tvungen att komma hem och skicka paket innan Posten hämtade.

När en hel familj i mjukisbyxor för femte gången misslyckades förstå de enkla instruktioner kassörskan gav dem brast det för mig…

-Kan inte alla socialbidragstagare gå till banken på kontorstid istället, skrek jag! Det minsta man kan begära är väl att ni håller er ur vägen när den närande sektorn ska föra samhället framåt, eller gick det inte att slita sig från Jerry Springer!
Sen rev jag checken på 1200 spänn och rusade ut.

Det dröjer nog innan JoF går till banken igen.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Robert
  Feb 13, 2011 @ 12:12:35

  Alltid en upplevelse att besöka banken 🙂

  Svara

 2. Per
  Feb 13, 2011 @ 13:44:07

  Skönt att säga det man tänker.

  Svara

 3. Karl
  Feb 13, 2011 @ 16:27:45

  Det är det man skulle *vilja* skrika ibland men är för väluppfostrad för att göra 🙂

  Jag besökte också banken för några år sedan. Ett citykontor (i en mindre stad) för att jag skulle lösa in en postväxel. En helt vanlig dag mitt i veckan. Gick dit första gången vid 10 och konstaterade att det var 120 personer före mig i kön. Av åtta kassor var två (eller möjligtvis tre) öppna. Gav upp direkt och kom tillbaks på eftermiddagen istället. Då hade kön reducerats till 90 personer och jag var tvungen att bita ihop. Det tog totalt över två timmar av min arbetsdag för att genomföra ett ärende som tog två minuter när jag väl kom fram till kassan. Sammhällsekonomiskt fantastiskt! Samtidigt har man även mage att fortfarande *ta betalt* för internetbanken. Antar att det är dom pengarna som finansierar dom uppenbarligen underdimensionerade kontoren…

  Svara

 4. Spartacus
  Feb 13, 2011 @ 23:10:05

  Hehehe det hade varit en syn för öga och öra. 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: