Min flippade lägenhet

Jag köpte egentligen inte lägenheten för att sälja vidare, utan tänkte bo där ett bra tag.

Nu blev det så att jag köpte en lägenhet där ytskicket var mycket slitet och nedgånget. Jag lade ca 35 000 kronor och 250 timmars arbete på den varpå jag fick ett nytt jobb i en annan småstad och flyttade vidare.

Sammanställningen av transaktionen blev som följer:

Inköpspris: 715 000

Försäljningspris: 825 000

Mäklararvode: 35 000

Reavinst: 75 000

Avdrag för standardhöjande renovering: 35 000

Skatt: 15 000

Vinst i fickan: 60 000

Timlön: 60 000 / 250 = 240 kronor

Jag har inte funderat på detta på ett tag eftersom det var några år sedan, men min uppfattning har tidigare varit att det inte var värt jobbet, men nu när jag räknar på det och ser att det gav en timlön, netto, på 240 kronor har jag gjort bra mycket sämre jobb i mina dar.

Nu vet jag ju givetvis att andra har tjänat mycket mycket mer pengar på korta bostadsaffärer utan att göra ett handtag men jag råkade äga denna lägenhet i en nedåtgående eller stillastående marknad så jag fick absolut vara nöjd med detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: