Lönesamtalet

Nu har jag haft lönesamtal och det var intressant. Jag har ju som jag nämnde tidigare haft stora problem med min produktivitet och känner mig över huvud taget ganska låg när det gäller jobbet och hade därför inga förväntningar eller krav på höjningar. Det kändes istället jobbigt att behöva prata lön.

Min chef var lite inne på den linjen också, även om han försökte säga det så mjukt och diplomatiskt som möjligt. Han började med att säga att jag låg väldigt bra till, lönemässigt, i jämförelse med de andra utvecklarna, vilket jag säkert gör. Jag fick hjälpa honom och säga att det var helt okej att han tänkte rekommendera en höjning lägre än fackets riktlinje.

Efter det pratade vi om hur vi skulle kunna fixa till mig så att jag trivs bättre med arbetsuppgifterna och blir lite mer produktiv. Det kändes väldigt bra att få prata om det och inte försöka låtsas om att det inte är ett problem. Det är en mjuk och mänsklig chef jag har, vilket jag är tacksam för.

Att inte vara riktigt produktiv är inte bara jobbigt om man har hög moral, det är även jobbigt för att tillvaron blir fattigare och man får mindre bekräftelse. Visst kan man få det privat istället (vilket gäller för mig), men det är ändå nåt som fattas när man inte får det på jobbet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: