Konkurrensen tätnar

Ojoj, det här blir spännande! Jag fick precis ett mejl från en av våra brittiska leverantörer. De hade i sin tur fått ett mejl från vår bittraste konkurrent i Sverige, som ville ha en offert på en STOR beställning (ca 300 000 SEK) efter en förfrågan från slutkund. Våra brittiska vänner skulle givetvis kunna sälja direkt till vår konkurrent. Vi har i och för sig ett muntligt avtal om ensamrätt men det har egentligen ingen juridisk kraft eftersom EU-lagstiftningen är emot sådana avtal.

För många mellanhänder
Ett problem med detta är att nu vill kunden köpa av konkurrenten, som i sin tur ska köpa av oss, som köper av britterna, som vi vet köper av ett annat brittiskt företag. De i sin tur köper säkert de flesta delarna från Kina eller nåt, men det är som det ska. Det är alltså minst två steg för mycket i denna affär, så om det ska bli något över huvud taget måste alla skära ner marginalerna ordentligt.
Kapa händerna
Det ska också sägas att vi har haft kontakt med den ursprungliga brittiska leverantören men vi kan inte gärna gå runt våra andra brittiska vänner när de har nosat upp affären. Hade vi varit bättre på marknadsföring så kanske slutkunden hade kommit direkt till oss istället.

3 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Thomas
    Feb 26, 2011 @ 21:33:46

    hej

    Trevlig blogg. Denna kommer jag följa. En fråga bara. Jag läst lite om din/dina webbshopar? Hur många har du? Du måste ha fler än en med tanke på dina inlägg, vore trevlig att veta. Skall följa dig!

    Svara

  2. Trackback: Ketchup « Jobb och Firma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: