Pengainjektion i firman

Det har hela tiden varit meningen att vi skulle utveckla handelsbolaget utan att behöva tillföra kapital. Från början lade vi in 10 000 var plus varor för ca 40 000 från min partner (också som ett lån).

Trots att vi inte har tagit ut något ur firman på tre år och trots att vi har sålt en hel del och fått in lite fina kontanter genom konsultverksamhet och förmedlingsförsäljningar har vi blivit tvungna att mata in mer pengar igen.

20 000 var är senaste tillskottet och det gör sammanlagt ett insatt kapital på 120 000. Vi missbedömde helt enkelt hur kapitalintensivt vårt företag är.  Att ha ett sånt lager vi anser oss behöva binder väldigt mycket kapital och vi har även gjort en del andra investeringar i reklammaterial och maskiner.

De 20 lakanen tar jag från mitt buffertkonto och sätter alltså inte in några pengar på sparkontot eller börsen denna månad.

Pengarna behöver företaget för att vi ska kunna göra våra inköp inför kommande högsäsong. Lånet på 40 00 ska betalas tillbaka till ägarna så snart som möjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: