Planeringsdag

Innan vi startade handelsbolaget visionerade och planerade vi tillsammans. Sen dess har vi hållit ner huvudet och tuggat på i stort sett. Till slut vet man dock inte varför man gör saker och vad målet är, eller om båda två ens är på väg åt samma håll. Man måste då stanna upp och lyfta blicken från de små frågorna för att visualisera sina drömmar, peka ut riktningen och till slut gå tillbaka till alla detaljer och ställa dem på rad för att trampa vidare mot målet.

Detta var vad vi gjorde den gångna helgen.

Vi började med att ställa oss frågan varför företaget finns över huvud taget.

Sedan mejslade vi ut en vision om hur vi vill vara och såg till att vi kunde enas om en gemensam bild.

Efter det brainstormade vi för att få fram ALLA funderingar och allt som ska göras, kanske ska göras eller pratas igenom och tas beslut på. Efter att ha skrivit en sak på varje lapp och låtit det ta tid så började vi sätta ihop lappar som hörde ihop och kallade dessa samlingar för projekt.

Dagarna som följde har vi gått igenom varje projekt, vilket blev 12 till antalet. Vi har pratat igenom allt kring lapparna i projektet och tagit beslut på det som behövdes, så att vi inte ska behöva prata om varje detalj som vi gjort tidigare. I varje projekt har vi också identifierat ett eller flera nästa steg och skrivit upp dessa ”nästa steg” på en separat lista.

Den separata listan med ”nästa steg” är mycket viktig och fungerar som den arbetslista vi utgår ifrån.

Varje vecka gör jag en ny genomgång av projekten, identifierar arbetspunker och lägger dem i arbetslistan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: