Kapitalintensiv verksamhet

Just nu ”pumpar” vi in pengar i handelsbolaget. Vi breddar sortimentet och ser till att ha stort lager inför säsongen och därför verkar vi ständigt ha pengabrist.

Denna månad har jag lånat ut 40 000 av mina sparpengar för att betala räkningar till företaget. Min partner har lagt in 20 000. Snart är vi förhoppningsvis fulladdade och kan möta säsongen väl förberedda.

Att företaget nu är skyldigt mig och min partner över 100 000 kronor skulle för ett år sedan ha varit helt otänkbart. Vi har ju från början sagt att vi inte ska satsa några pengar alls och bara växa med företagets egna pengar. Det har visat sig inte funka, helt enkelt. Vi har dock skaffat oss mer förtroende för affärsidén och företaget så nu känns det inte alls oroligt att lägga in 40 000 till. Jag är ganska säker på att jag får tillbaka dem innan året är slut. De första 20 000 tänkte jag ta ut så fort det bara går.

Upp till bevis med försäljningen! I april ska vi sälja för minst 60 000 på webben har jag bestämt.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Martin
  Mar 23, 2011 @ 17:29:42

  Vad är det ni säljer? Vad är adressen till webbshopen?

  Svara

 2. jobbochfirma
  Mar 23, 2011 @ 18:49:04

  Jag menar ”Om bloggen”, där jag berättar om varför jag vill vara anonym.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: