Namnskydd

Nu har jag provat att gå in på PRV.se och registrera ett så kallat ”namnmärke” som är motsvarigheten för ”varumärke” men gäller endast namn. Detta alltså inte för något av mina företag, utan för mitt sällskapsspel som jag har börjat fixa lite med igen.

1 500 kronor kostade det, vilket jag givetvis tar på enskilda firman. Inte särskilt dyrt egentligen men om det inte blir något av spelet är det givetvis helt bortkastat. I så fall är också hundratals timmar bortkastade så det är väl inte så farligt i jämförelse.

Jag är ganska nöjd över att ordet inte redan var taget. Det är ett ganska vanligt ord som även känns lite kommersiellt gångbart så jag trodde nog att det skulle kunna vara använt som namnmärke eller varumärke.

Även domänen fick jag tag på, men bara SE, inte COM tyvärr. Det är till salu men jag har inte lust att betala tusentals kronor för en domän innan jag får backning av något förlag. Om det skulle bli så måste vi dock försöka köpa domänen innan spelet blir känt eftersom det annars skulle driva upp priset nåt enormt.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Baltazar
  Mar 27, 2011 @ 11:14:34

  Kul att du har så många idéer att leka med. Av ren nyfikenhet: vad är det för typ av spel?

  Svara

 2. jobbochfirma
  Mar 27, 2011 @ 14:16:25

  Ja det är kul, men blir lätt lite rörigt om jag inte ser upp…

  Det är ett kunskapsspel med ganska annorlunda frågor och upplägg.
  Jag har speltestat det en del men justerar mycket fortfarande. Jag har problem med att få speltiden lagom kort bland annat.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: