Månadsrapport, mars 2011

Det kom in en helt normal lön denna månad och inga andra inkomster.

I mars var jag ganska slösaktig genom lite festande och inköp av ännu mer sportprylar.

Börsen gick dåligt i början av mars och jag köpte på mig lite extra H&M. Nu har jag 400 aktier i företaget, som jag förhoppningsvis kan behålla länge och inkassera utdelning av. Börsen gick först ner sedan upp, särskilt H&M som jag köpte på mig lite extra av på 200:-, vilket tillsammans gav ett tillskott i månadsrapporten (ca 5 000). Varje uppgång gör mig dock mer restriktiv mot nya investeringar. Jag kommer dock inte att ta ut något från börsen, bara avvakta med att sätta in mer.

Ökade kostnader och ökat lager inför säsongen har skapat ett stort kapitalbehov i handelsbolaget. Jag har denna månad lånat ut 40′ från sparkontot till HB för att kunna betala räkningarna. 20′ kommer jag att ta tillbaka så snart som möjligt.

Projekt matlåda har havererat sedan två veckor. Det är helt enkelt så mycket att göra med HB att jag inte har tid att laga mat. Jag har inte inte så dåligt samvete över den förlorade besparingen eftersom det verkligen handlar om att jobba i firman istället för att spara pengar. Tid är helt enkelt pengar just nu och jag köper mig lite tid genom att köpa färdig mat. Det får jag förhoppningsvis igen genom ökat värde i firman (vilket dock inte räknas in i månadsrapporten).

Försäljningen i enskilda firman var för andra gången någonsin lägre än samma månad året innan, vilket naturligtvis är mycket tråkigt och borde föranleda någon slags åtgärd. Drygt 13 000 är ändå inte katastrofalt på något sätt och årets snitt är ändå bättre än förra årets så här långt. Jag ska dock hitta på något snart så att april har chans att bli en kanonmånad.

HB har gått bra i mars (ca 23 000 genom webbshoppen), men nu väntar vi oss en riktig rush i april och maj. Vi har positionerat oss för en ordentlig anstormning och jag ser fram emot att jobba hårt med beställningar hela våren.

Nettoförmögenheten bröt gränsen på en halv miljon och ligger nu på 507 844 kronor med hjälp av månadsökningen på 16 488.


2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Baltazar
    Apr 01, 2011 @ 19:33:22

    Woho! Grattis till halvmiljonen. Jag är precis bakom. 🙂

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: