Livsförändrande ögonblick

Det huvudsakliga målet i denna blogg är ju att bli miljonär, alltså att komma upp i en miljon i nettoförmögenhet (inkluderat boende och alla lån). Men som ni förstår kommer det inte att förändra något. Många av er som läser är säkert redan miljonärer med mitt sätt att räkna.

När jag blir miljonär kommer det allså inte att vara ett livsförändrande ögonblick! Vad kan då tänkas vara det i mitt ekonomiska liv?

Vilken förmögenhet skulle jag räkna som ”draåthelvetepengar”?

Det andra benet jag linkar omkring på är ju mitt företagande. Om det skulle ge tillräckligt mycket varje månad kan det också räknas som draåthelvetepengar, även om det inte är en förmögenhet. Detta scenario ligger bra mycket närmare. Okej, inget av företagen går mer än bara precis runt, på pappret. Men i själva verket lägger jag fundament som det om tre år kan stå ett par hyfsade hus på.

Om tre år, när jag har min nettomiljon, har jag gärna samtidigt en lön från firmorna som jag klarar mig på, samtidigt som det finns ett ordentligt överskott så att firmorna kan växa. Om framtidsutsikterna är bra är det då jag säger upp mig. Absolut inte genom att säga något otrevligt till någon på jobbet, men det ska bli väldigt skönt.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Baltazar
  Apr 07, 2011 @ 18:39:08

  Så som du ökar din förmögenhet varje månad nu borde du väl bli miljonär inom 2 år? Eller har du några planerade stora utgifter framöver? 🙂

  Svara

 2. jobbochfirma
  Apr 07, 2011 @ 23:29:14

  Om jag bara skulle extrapolera senaste årets ökningstakt skulle jag nå miljonen om knappt två år, ja. Men jag fick en väldigt stor skatteåterbäring i november och december, plus att jag nyss tog ut årets skatteåterbäring (syns i nästa månadsrapport) så det är inte helt rättvisande.

  Jag behöver 15 000 i ökning per månad för att nå miljonen före 40. Månadsbudgeten anger ju det och lite till i sparande så det ska gå utan andra tillskott. Sen tillkommer det ju sparräntor, utdelningar och kanske värdeökningar, men det kan ju lika gärna gå åt andra hållet så vem vet.

  Svara

 3. Ekonomitankar
  Apr 11, 2011 @ 15:30:10

  Du har helt rätt, en miljon, om man räknar som du gör, är ingen skillnad.
  Räknar jag med husens värde, så har jag nästan 3 miljoner. Men det är ju inte pengar jag har, så jag räknar bara det som finns i aktier och fonder. Det är dessa pengar som ska växa sig så stora att jag kan leva helt eller delvis på utdelningarna. Och just nu ”bara” ca 250 i aktier. Alltså inget, kaffepengar. Jag har långt kvar tills jag är ekonomiskt oberoende 😦

  Svara

 4. jobbochfirma
  Apr 11, 2011 @ 15:38:52

  Upp med nosen Ekonomitankar, det är bra jobbat!
  Har du 3 miljoner i övervärde på huset har du troligen gjort något väldigt rätt och det ska givetvis räknas med i förmögenheten. Annars amorterar du ju ut i tomma intet…

  Ett par av de miljonerna skulle du också kunna använda i andra investeringar, t. ex. bli delägare i ett företag eller handpenning till att köpa en hyresfastighet.

  Du har väl redan ett uthyrningsobjekt förresten? Investeringar är ju inte bara börsen.

  Svara

  • Ekonomitankar
   Apr 12, 2011 @ 09:50:37

   Ja precis, ett hus hyrs ut. Min del av övervärdet där är ca 650 tkr.
   Det huset vi bor i har vi ingen egentlig aning om värdet på, men min del av övervärdet på det kan vara ca 3 mkr.
   Det huset som hyrs ut ger mig ca 3000 i månaden, och maken lika mycket, helt ok!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: