Pappaprat

Har fått en del tid tillsammans med min far för ovanlighets skull, vilket har varit väldigt trevligt.

Det blev en hel del ekonomiprat eftersom det numera är ett gemensamt intresse.

Han berättade att det fanns ett konto som mamma inte känner till. Hon gillar inte pengar, har inga pengar och har ingen koll på pengar. Om det var så att farsan skulle dö knall och fall ville han att jag skulle veta att det finns en halv miljon på ett sparkonto i en nischbank. Annars kan det ju ta tid innan sånt kommer fram och då kanske mamma redan hade blivit tvungen att flytta från huset.

Jaja, det var trevligt att veta att de har så de klarar sig på ålderns höst. Det stora värdet finns dock i det obelånade huset, som för så många andra 40-talister.

För min del får de gärna bränna alltihop innan de går vidare. Jag kommer att fixa min egen förmögenhet. Dessutom är jag säker på att min mamma kommer att bli minst 100 år så där är det ingen idé att gå och vänta på nåt arv.

De vet att deras barn har god ekonomi, vilket nog också är skönt för dem.

 

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Karl
  Apr 19, 2011 @ 18:52:27

  Jag förstår hur du tänker. Mina föräldrar har dock vare sig några större sparpengar eller en obelånad fastighet. Men när de för några år sedan började snacka om testamente och hur det som eventuellt blir kvar skulle fördelas mellan mig och min enda syster så bad jag dem att skriva allt på syrran eftersom jag känner väldigt starkt att jag är min egen lyckas smed. Jag har ett hyfsat välbetalt arbete och ett kassaflöde som kommer att göra mig till miljonär i alla fall inom 5-7 år med rätt avkastning. Min syster däremot har ett helt vanligt skitjobb och får knappt budgeten att gå ihop under normala omständigheter. För henne är det en planeringsgrej på flera månader när det skall köpas nya däck till bilen. Det känns som de fattiga tusenlappar som *kanske* blir över gör betydligt större nytta i hennes plånbok 🙂

  Svara

 2. GustavR
  Apr 19, 2011 @ 22:59:16

  Hej Karl, jag förstår självklart hur du tänker; din syster är i större behov av pengarna än du. Men är det samma sak som att de gör större nytta där?

  Jag tänker att folk som har dålig ekonomi (jag vet ingenting om din syster så det är absolut inte henne jag pratar om, utan mer allmänt) har oftast det av en anledning. De är helt enkelt inte bra på att handskas med pengar. Om det plötsligt får pengar, låt säga genom ett arv eller en spelvinst, så försvinner de ofta väldigt fort (generaliseringar än en gång). Vad har de då gjort för nytta?

  Om en person som är rik och duktig på att investera och handskas med pengar får samma klump-summa så kommer personen troligtvis investera dem och skapa värden. Jag vill påstå att det är här – i händerna på de som förstår sig på att göra något av dem – som pengarna gör störst nytta.

  Svara

 3. Si
  Maj 26, 2011 @ 01:04:20

  Ganska säker på att du publicerat denna post förut – den fastnade. Denna och den om din mamma.

  Svara

 4. jobbochfirma
  Maj 26, 2011 @ 02:23:54

  Si: Det var ju ett tag sedan jag publicerade den men jag har inte skrivit om det tidigare. Jag visste inte ens om det förrän farsan då berättade.

  Varför fastnade den?

  Jag ser nu att det kan tolkas som att jag tycker att de kan bränna ner huset… men vad jag menar är givetvis att de gärna kan få spendera värdet 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: