Mammaprat

Jag hann med att prata ekonomi med min mor också när jag var hemma och hälsade på. Hon är som sagt helt ointresserad av pengar så det var lite överraskande.

Anledningen var att hon undrade om vi barn var intresserade av att ha kvar huset i familjen om de skulle gå bort. Det övergick till en spekulation om hur hon skulle ha råd att bo kvar om far försvann. Min mor har inte jobbat särskilt mycket i sitt liv, aldrig haft någon bra lön och inte sparat någonting.

Jag spånade lite om seniorlån och om att vi barn skulle kunna ta över huset och driftskostnaderna. Det skulle bli en rejäl kostnad men det får man väl ställa upp med om det skulle bli aktuellt. I dagsläget skulle min syster antagligen inte klara det, men det kommer heller inte att hända i dagsläget i alla fall.

Detta var efter att far hade berättat att det fanns en del undanstoppade pengar, men det fick jag ju inte berätta för mor.

Ganska skönt i alla fall att kunna prata avspänt om pengar och döden, även om det kändes lite kymigt i början.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: