Relativt mycket pengar

Jag och min partner i HB pratade häromdan om hur vår privata ekonomi ser ut. Det är väldigt intressant när man har företag ihop. Han har haft lite skulder men har det senaste året betalat tillbaka väldigt mycket av det.

Han vet att jag tjänar bra och gissar troligen att jag har lite undanstoppat också. Poängen är att när vi pratade om att lägga in tio tusen till sa han att han hade det men att det var mycket pengar för honom. Han trodde inte att det var mycket pengar för mig.

Det fick mig att fundera lite.

Jag svarade honom att även om jag har en hel del på sparkontot så är tio tusen kronor mycket pengar för mig. Det är inte längre så stor del av mitt sparande, men jag hoppas att jag inte tappar respekten för pengar i alla fall.

Självklart är det skillnad för olika människor vad som räknas som ”mycket pengar”, men det kanske inte relateras till hur mycket man har utan till hur mycket man gör av med. Till exempel så äter han ute nästan varje dag och han kör en nästan ny bil. Hans levnadsstandard är nog en bit högre än min så det är inte så konstigt om jag tycker att tio tusen är minst lika mycket som han tycker, även om jag har högre inkomst och mer än en halv miljon mer än honom i nettoförmögenhet.

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Robert
    Apr 23, 2011 @ 09:42:56

    Passar på och önskar dig en Glad Påsk!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: