Klippa kreditkorten?

Nu har jag satt ett nytt personligt rekord i kreditkort och bankkort. Men det är inte för att jag behöver ta mer krediter eller för att konsumera. Jag har skaffat extra kort för att lättare kunna hålla isär mina olika företag och min privata ekonomi.

Jag har aktiverat e-bokföring på inrådan av min revisor. Det ska hjälpa mig att göra rätt i bokföringen och förenkla och snabba upp processen en hel del. När jag ändå var igång skaffade jag ett kort även till min enskilda firma. Då slipper jag föra över pengar varje gång jag gör ett inköp och jag slipper risken att blanda ihop min privatekonomi med den enskilda firmans.

Jag skaffade också ett kort till min kompanion så att jag ska slippa föra över pengar jämt och samt för hans utlägg.

Sedan tidigare har jag ett kort för handelsbolaget och ett kort privat. Dessutom har jag ett kreditkort från re:member eftersom jag ibland behöver mycket pengar snabbt när jag gör stora inköp från utlandet. Då utnyttjar jag de upp till 40 räntefria dagarna som kortet erbjuder.

Alltså, 4 olika kort men jäkligt bra ordning!

Kom ihåg att kort kan kosta ca 350:- per år! Jag förhandlade bort avgiften på de nya korten eftersom jag samtidigt beställde e-bokföring, vilket också kostar en massa pengar.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Johan
  Apr 28, 2011 @ 23:23:27

  Har du kollat något på OKQ8’s kreditkort? (VISA). Ingen årsavgift, 1% återbäring på allt man handlar (förutom på andra bensinstationer och kontantuttag), och upp till 50 000 i kredit. Går även att sätta in pengar i förväg, eller så får man ~45 dagar räntefritt.
  Jag kör själv med det, men dock med begränsad kreditgräns då jag enbart är ute efter bonusdelen. Har haft det i ungefär ett år och det har fungerat bra, återbäringen kan man få ut i kontanter också. 🙂
  Nackdelen är då dels att handla på kredit kräver att man kan hantera det, och man ska undvika kontantuttag med kortet, då det kostar minst 35kr, vilket blir hela 35% om man bara tar ut en 100-lapp :).

  Kanske finns andra fördelar / nackdelar så att t.ex. re:member fungerar bättre, men tänkte i alla fall tipsa.

  Svara

 2. jobbochfirma
  Apr 29, 2011 @ 08:44:47

  Tack för tipset Johan.
  Jag har tänkt tanken att jag borde skaffa nåt med återbäring, eftersom det kan bli ganska mycket inhandlat på ett år.

  Men det är alltid lite strul med att skaffa nytt och lära sig hur det fungerar, så jag säger som ungdomarna; orka…

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: